המדריך המלא לגידול אוגרים בייתים

** אנימל זו לא מוכרים בעלי חיים **

האוגרים הם חמודיםמקסימים ומתוקים ובנוסף לכך אחת החיות הכי פופולריות בישראל מכיוון שהם קטניםקל לגדל אותם בבית ובנוסף לכך הם בעל חיים מצוין בכדי ללמד את הילדים איך להיות אחראים.

לגדל אוגר בבית זאת משימה לא קשה אך אנחנו צריכים להבין מה הצרכים שלהם ואיך כדי לגדל אותם על הצד הטוב ביותר. 

קיימים מספר סוגים של אוגרים כמו: אוגר סורי, אוגר סיבירי, אוגר רובורובסקי, אוגר גמדי קמפבלה.

אך הסוגים הכי נפוצים בישראל הם מהסוג הסיבירי והסורי.

רקע על אוגרים

האוגרים מגיעים אלינו ממשפחת המכרסמים.

האוגרים קיבלו את שמם עקב נטיעתם לאגור מזון בכיסי החניכיים שלהם.

האוזניים שלהם קטנות אך חוש השמיעה שלהם מפותח מאוד, וגם כן חוש הריח שלהם. ולעומת זאת חוש הראייה אצל האוגרים לא מפותח ואוגרים הם קצרי ראיה, בעקבות זאת כדי תמיד לדבר איתם לפני שמרימים אותם ללא אזהרה כך הם לא יהיו לחוצים והסיכוי שינשכו אותנו יפחת משמעותית.

אוגרים הם חיות לילה, טיפוסים של ערב וחושך, בכדי לשמור עליהם ועל הקצב הביולוגיה שלהם הכלוב צריך להיות מקום שקט במהלך היום בכדי שהוא (הם) יוכלו לישון ובמקום שקט ונוח ושהם לא ישמרו עלינו ערים בלילה, המשמעות היא שחדר הילדים הוא אינו המקום הטוב ביותר עבורם.

אוגרים סיבירים

האוגרים הסיביריים נקראים גם אוגר דג 'ונגרי או אוגר גמדי רוסי חורפי לבן.

אזור המחייה שלהם בטבע הוא בעיקר בסיביר (כמקור שמם) את האוגרים האלו ניתן למצוא גם בקזחסטן, מונגוליה ואפילו ב מנצ'וריה.

לאוגר הסיבירי יש מבנה גוף כדורי אך חסון, אורך גופו הוא בין 7-10.5 ס"מ, והזנב שלו מגיע ל 1.8-06 ס"מ. אורכו המקסימלי של האוגר מגיע בין 12.3 – 7.6 ס"מ.

העור של האוגר גדול ביחס לגודל גופו ועקבות זאת נוצר לו "עודף" עור. התכונה הזאת מאפשרת לאוגר גמישות כאשר הוא רוצה להכנס למחילות צרות שהוא חופר או לתוך מקומות צרים, ובנוסף לכך בגלל שיש לו הרבה עור "עודף" אפשר לתפוס אותו מהעורף.

אנחנו לא ממליצים לתפוס אותו מהעורף כיוון שהוא יכול לנשוך אתכם.

האוגר הסיבירי הוא בעל חיים לילי וחי חיים עצמאיים בטריטוריה שלו.

האוגר הסיבירי חיי בטבע בלהקות קטנות של זכר אחד עם מספר נקבות. אך לא ממומלץ לגדל אותם במספר קבוצות קטנות מכיוון שהאוגר הסיבירי מסוגל לנשוך ולפצוע אוגרים אחרים, גידול זכרים ונקבות יחדיו יביא להתרבות גדולה.

האוגרים הסיביריים ניזונים בעיקר מפירות ירקות מדגנים גרעינים וקטניות.

אורך החיים הממוצע של האוגרים הסיביריים הוא בין שנה וחצי לשנתיים, אך הם יכולים לחיות גם יותר. ישנם מקרים רבים שהאוגרים הסיביריים חיו מעל לשניים!

אוגרים סורים


האוגרים הסורים ידועים גם כאוגר זהוב או אוגר הזהב, יותר נכון להגיד כי האוגר הזהוב/זהב ידוע גם כאוגר סורי.

אורך גופו של האוגרים הסורים הוא כ 18 ס"מ. והמשקל שלו נע בין 130 ל 180 גרם. והזכר קטן במעט מהנקבה.

והמוצא של האוגר הסורי (איך אפשר שלא) הוא מסוריה.

בטבע האוגרים הסורים חיים רוב חייהם לבד. הנקבה והזכר נפגשים רק למטרות הזדווגות ולאחר מכן הזכר עוזב את המחילה ומשאיר את הנקבה לגדל את האוגרים הפעוטים לבד. האוגרים יכולים לנשוך בחוזקה ובתנאי מחייה של מרחב מצומצם יכול להתפתח בין האוגרים קרבות אכזריים, ולכן גם אם אנחנו נגדל אותם בביתנו עלינו לדאוג שהם יחיו חיים יחידאיים.

המזון של האוגר הסורי בטבע הוא צמחים והעדיפות שלו היא זרעים.

האוגר הסורי בוית בכדי לשמש כחיית מעבדה אך לאחר מכן הצליח לבסס את עמדתו כחיית מחמד מתוקה וחמודה.

המלטה ורבייה של אוגרים

כאשר אנו נגדל יותר מאוגר אחד עלינו לקחת בחשבון שהם יכולים להתרבות לאורך כל השנה, זמן הריון של האוגרות נמשך בין 3 ל4 שבועות ובהמלטה ממוצעת נולדים בין 4 – 11 אוגרים קטנים. זמן ההנקה של האימא נמשכת כ 3 שבועות ולאחר מכן ניתן להפריד את הגורים.

חשוב מאוד לא להרים/לגעת באוגרים לאחר ההמלטה מכיוון שהאוגרים הם החייה הכי נמוך בשרשרת המזון והאימא יכולה לפחד על האוגרים שלה ולהרוג אותם, ולכן כאשר אנחנו רוצים להרים אותם עלינו להרים אותם בצורה מאוד עדין וידידותית עדיף לעשות רעש או לדבר איתם לפני שנרים אותם

המלצתנו היא לחכות שהאוגרים הקטנים יגיעו לגיל בגרות ולאחר מכן להרים אותם.

האוגרים הקטנים מגיעים לבגרות לאחר כ6 – 8 שבועות מאחר הלידה ובעקבות זאת הם יכולים להגדיל את הקהילה מאוד מהר.

מה אוגר צריך בכדי לחיות

הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא להביא לאוגר בית אמתי שבוא הוא יגור (כלוב שלו), לפני שאנחנו קונים או משיגים אחד כזה אנחנו צריכים להעריך מה גודל הכלוב שאנחנו רוצים. ובכדי לחשוב על כך עלינו להעריך כמה אוגרים אנחנו רוצים, האם אנחנו נקנה רק אוגר אחד או זוג אוגרים, ובמידה ואנחנו נקנה 2 אוגרים יכול להיות והיו לאוגרים תינוקות ובעקבות כך אנחנו נצטרך כלוב גדול יותר.

חברנו הקטן צריך מערה קטנה שבה הוא מסתתר במהלך היום בכדי לישון, בעקבות כך עלנו לספק לאוגרינו קן קטן, קופסה מפלסטיק או עץ קטן שהחבר שלנו הקטן והפרוותי יכול לקרוא לו בית. על מנת שהוא יכין את הקן שלו עלינו לספק לו את "אבני הבניין", תמנעו מלתת לאוגר כותנה או סוגי בד אחרים מכיוון שהוא עלול לחנוק אותו אם הוא מנסה ללעוס או לבלוע אותו, ואפילו הוא עלול לפגוע בכפות רגליו אם הוא יתקע איכשהו בצמר או בכותנה. הדבר הטוב ביותר לתת לו הוא נייר טואלט או נייר סופג, שקיות נייר ופיסות קרטון.(מאוד חשוב להשים לב שהם לא מבושמים או צבעוניים).

בנוסף עלינו לדאוג לו לחדר אמבטיה ושירותים.

אומנם האוגרים מייצרים מעט מאוד צואה אך האוגר זקוק לשירותים קטנים בכדי לעשות את צרכיו. במקרה שלו "ההמלטה מיוחדת". והוא צריך קופסה קטנה אשר מכילה כ 3-4 ס"מ מהפסולת המיוצרת. הפתרון הטוב ביותר והזול ביותר לשירותים של האוגר הוא נסורת.

החלק הכי טוב והכי חשוב הוא צעצועי האוגר!

האוגרים הם יצורים פעילים והם צריכים להתאמן וגם ליהנות, ולכן עלינו להביא להם מכשירים שהם יוכלו להוציא בהם אנרגיות כמו : מנהרות, גלגל מסתובב, גשרים או צעצועי לעיסה מעץ.

אם ככה בואו נסכם מה אוגר צריך:

1.כלוב

2. צלחת אוכל וקערת מים

3.קן

4.ארגז שירותים

5. צעצועים

מרבית מהפריטים האלו עשויים להיות בתוך הכלוב שאנחנו קונים/מקבלים.

ועכשיו לאחר שיש לכם את כל המידע בכדי לשמור על האוגר הקטן וחמוד שלכם מאושר ובריא כל מה שעליכם לעשות הוא למצוא את הדייר הקטן שלכם.


לסיכום

אוגרים הם חייה מעולה לילדיכם בכדי להקנות להם מהו באחריות ומשמעת עצמית אך חשוב לעשות עם הילדים שיחה לפני קניית האוגרים בכדי שיבינו מה דרוש מהם ומה הם צריכים לעשות בכדי לשמור על החייה העדינה הזו.

אוגרים כמו יתר החיות זקוקים לאוכל החלפת מים על בסיס יומי וניקוי של הכלוב על בסיס שבועי.

logo בניית אתרים